NÉHÁNY FONTOSABB SZEMPONT, AMIT ÉRDEMES FIGYELEMBE VENNED:

A váltót (kerékben vagy kifűzőtt állapotban) el lehet hozzám juttatni személyesen, magyar postával vagy valamelyik futárcéggel. DPD, GLS pl. Én, visszafele, csak DPD vagy GLS-sel küldök, Magyar Postával nem. Jelenleg egy irányba, DPD-vel, 2 kerék, 1650Ft-ért jön le hozzám.  

A váltót, dinamót nem kell alapvetően kifűzni! Komplett kerékként küldheted, hozhatod! Ha eleve ki van fűzve, akkor jöjjön úgy.

Mivel célszerű küldeni?

DPD, GLS, fürgefutár.hu vagy vaterafutár.hu

Hogyan csomagolj? Gumik, tengelyanyák mindig maradjanak, addig is védik a felnit és a tengelyt.

Hogyan ne csomagolj? A doboz legyen 25 centi széles, és lehetőleg oldalról legyen megerősitve, pl. kartonlappal, hungarocell-lel, különben igy érkezik meg hozzám.

 

A személyes átvétel Szegeden és Röszkén lehetséges. A célom az, hogy használni tudd a váltód egyrészt minél előbb, másrészt meg legyen rendesen csinálva.

A munka elvégzése után számlát állítok ki. Fizetni banki átutalással vagy készpénzzel lehet. DPD-s visszaküldés esetén lehetséges utánvéttel intézni a dolgot. Utánvét összege változó az utalandó összeg függvényében.

ÁRAK:

3 sebességes agyváltó szervizelése 4000 Ft. 
4 sebességes agyváltóé 4000 Ft.
5 sebességes agyváltó 5000 Ft.
7 sebességes agyváltó 7500 Ft.
8 sebességes agyváltó 8000 Ft. Szintén márkától függetlenül.
11 sebességes Alfine szervizelése SG-S700 olajjal:
szétszedéssel, csapágyak ellenőrzésével, a szerkezet ellenőrzésével és takarításával + 25 ml új olaj 15000 Ft. Az árban benn van a próbakör szétszedés előtt és javítás után, 622-es kerék esetén!

Shimano Görgősfék/Rollerbrake rendbetétele és gyári zsírral való összetétele 2000 Ft/fék. (Görgősfékre zsírzógomb 600/db, agy és fék közé porvédő, négykarmos, 1200 Ft/db)

Shimano agydinamó és annak csapágy-bevizsgálása 2000 Ft.

Shimano agydinamó csapágygolyóinak cseréje és kenése, takarítással együtt 3000 Ft. Ha kónuszt javítani vagy cserélni kell, az pluszktsg.

Shimano agydinamó kónuszainak javítása 1500 Ft / kónusz. Új kónusz, ha rendelhető, akkor az aktuális fogyasztói áron. Általában 1500-2500 Ft/kónusz.

Shimano Nexus 7 porvédelmének javítása, régi modellek esetén értendő, 2000 Ft, amiben benne van a jó szimmering.

Agyváltó vagy agydinamó befűzésének munkadíja 2500 Ft.

Átfűzés 3000 Ft: kifűzés, kicsípés 500 Ft, újrafűzés 2500 Ft. Ha új szett küllővel történik, az 3000 Ft + 500 Ft. Használt, eredeti küllőkkel nem szívesen fűzök, de a nipplik cseréjével viszont lehetséges (2.0 esetén, továbbá ha rozsdamentes, és még jók a küllők). Hozott anyagból is lehetséges, új küllők esetén, DT vagy SAPIM rozsdamentes csak.

Shimano agyváltó bowdenezése: bowdenkülső, bowden, bowdenkülsőkupakok és bowdenvégek.

A váltó leszervizelése azt tartalmazza, hogy a szerkezetet elmosom, majd újrakenem megfelelő kenőanyaggal, továbbá megfelelően lezárom, hogy a kereket csak betenni kelljen a vázba.

A váltó szétszedésekor derül ki, kell-e valamit cserélni benne. Cserélendő, jellegzetesen kopó alkatrésznek tekinthető elemek a következők: csapágygolyók, kosarak, kónuszok, kilincsek, esetleg fogaskerekek.

A cserélendő elemek helyettesítése új vagy használt alkatrészekkel a szervizáron felül többletköltséget jelentenek.

Elképzelhető, hogy egy váltó nem javítható. Az is elképzelhető, hogy a váltó maga, a belső szerkezet javítható, de az agyhüvely nem. Ilyenkor mérlegelni kell, érdemes-e befűzni egy jó agyhüvelyt vagy agyat