NÉHÁNY FONTOSABB SZEMPONT, AMIT ÉRDEMES FIGYELEMBE VENNED:

A váltót (kerékben vagy kifűzőtt állapotban) el lehet hozzám juttatni személyesen vagy postával, futárral. Én, vissza Magyar Postával küldök.

A váltót, dinamót nem kell kifűzni! Sem a gumit levenni. Komplett kerékként küldheted, hozhatod! Ha eleve ki van fűzve, akkor jöjjön úgy. Bizonyos agyaknál jól jön, ha kerékbe vannak fűzve (pl. menetes csészés kialakítás stb)

Mivel célszerű küldeni?

DPD, Magyar Posta, GLS, fürgefutár.hu, csomagnet.hu vagy vaterafutár.hu oldalakon keresztül megrendeled, és házhoz mennek. 

Hogyan csomagolj? Gumik, tengelyanyák mindig maradjanak, addig is védik a felnit és a tengelyt.

Hogyan ne csomagolj? A doboz legyen 25 centi széles, és lehetőleg oldalról legyen megerősitve, pl. kartonlappal, hungarocell-lel, különben igy érkezik meg hozzám.

 

A személyes átvétel/átadás Röszkén lehetséges. A célom az, hogy használni tudd a váltód egyrészt minél előbb, másrészt meg legyen rendesen csinálva. A munkára garanciát vállalok.

A munka elvégzése után számlát állítok ki. Fizetni banki átutalással, utánvéttel vagy készpénzzel lehet.  

ÁRAK:

3 sebességes agyváltó szervizelése 6500 Ft. 
4 sebességes agyváltó 7500 Ft.
5 sebességes agyváltó 7500 Ft.
5 sebességes Nexus EBIKE VERSION 10500 Ft.
7 sebességes agyváltó 9500Ft.
8 sebességes agyváltó 10500 Ft. 
11 sebességes Alfine szervizelése: teljes szétszedéssel, csapágyak ellenőrzésével, a szerkezet ellenőrzésével és takarításával + 25 ml új olaj 20000 Ft. Az árban benne van: teljes szétszedés, 3 új kis szimering, 25 ml SG-S700 olaj. 

Shimano Görgősfék/Rollerbrake rendbetétele és gyári zsírral való összetétele 4000 Ft/fék.

Shimano agydinamó és annak csapágy-bevizsgálása egyenlő a szervizzel. Ha belekukkantok az agyba, és már ott vagyok, egy mozdulat kitakaritani, újrakenni. Főleg, hogy a stekker felőli oldalon van, hogy forrasztani kell, egyértelmű, hogy így vagy úgy rendbe teszem, ha ott vagyok.

Shimano agydinamó szervizelése 5500 Ft. Ha kónuszt javítani vagy cserélni kell, az pluszktsg. Javítás esetén max 7500 Ft egy dinamó rendbetétele. Ez esetben mindkét kónuszt javitom + új Shimano golyókkal összeszerelen. Ha cserélem a kónuszokat, és rendelhetőek, akkor az aktuális fogyasztói áron, általában 1500-2500 Ft / db árat számolok. Komplett bélcsere is előfordul, ha pl beázik az dinamó, de még a hüvely ép belülről. Ha az agydinamód kereplő hangot ad ki, akkor elképzelhető, hogy a hüvely belső falára erősitett fém szegmens elengedett, és forgáskor ide-oda csapódik. Vagy elviseled, hogy kerepel, vagy sajnos agydinamócsere a megoldás.

Agyváltó vagy agydinamó (vagy egyéb agy) befűzésének munkadíja 7500 Ft.

Használt küllővel nem dolgozom. Csak újjal fűzök. Hozott anyagból is lehetséges, új küllők esetén, DT vagy SAPIM rozsdamentessel dolgozom csak alapvetően, de minimum rozsdamentes kell legyen, ha más márkád van. A hossz kiszámítása fontos, ezt az adott szituációban együtt kiszámoljuk, hogy ne legyen félreértés belőle. Ha rövid, vagy hosszú egy léptékkel, nem vállalom. Csak a megfelelő hosszal dolgozom. 

Shimano vagy egyéb agyváltó bowdenezése: bowdenkülső, bowden, bowdenkülsőkupakok és bowdenvégek kb. 3500 Ft.

A váltó leszervizelése azt tartalmazza, hogy a szerkezetet darabokra szedem, elmosom, majd újrakenem Shimano kenőanyaggal, továbbá megfelelően lezárom, hogy a kereket csak betenni kelljen a vázba. A szerviz jó váltót feltételez, itt a karbantartásról van szó csak. 

A váltó szétszedésekor derül ki, kell-e valamit cserélni benne. Cserélendő, jellegzetesen kopó alkatrésznek tekinthető elemek a következők: csapágygolyók, kosarak, kónuszok, kilincsek, esetleg fogaskerekek (váltó tipusától függ).

A cserélendő elemek helyettesítése új vagy használt alkatrészekkel a szervizáron felül többletköltséget jelentenek.

Elképzelhető, hogy egy váltó nem javítható. Az is elképzelhető, hogy a váltó maga, a belső szerkezet javítható, de az agyhüvely nem. Ilyenkor mérlegelni kell, érdemes-e befűzni egy jó agyhüvelyt vagy agyat.

NEXUS 8 AGY GŐZBOROTVA ÁLDOZATA LETT, CSÉSZECSERE, FEJRÉSZCSERE, GOLYÓSKOSÁRCSERE